Tot mai multi dintre cumparatorii de apartamente pe piata imobiliara din Bucuresti sunt investitori, persoane care dispun de fonduri banesti pentru care vor sa obtina castiguri mai mari decat dobanzile bancare.

Brokerii imobiliari sunt de parere ca in prezent multi investitori sunt interesati chiar sa construiasca locuinte in scopul vanzarii, caz in care profiturile sunt mult mai mari decat cele obtinute din incasarea chiriilor. Astfel ca anul trecut au crescut mai mult achizitiile de terenuri fata de cele facute de investitorii care au cumparat unu – doua apartamente.

Cei care aleg sa construiasca reprezinta totusi doar 10% din totalul investitorilor imobiliari, dupa cum crede Bogdan Serban, broker la SBS Real Estate. Mai mult, el este de parere ca varful achizitiilor imobiliare din Romania a fost in anul 2017, ca urmare a dezvoltarilor rezidentiale demarate in 2014 – 2015.

Dupa cum crede brokerul imobiliar Laura Gugu, in afara celor care cumpara locuinte accesand credit prin programul Prima Casa, ceilalti sunt investitori imobiliari care cumpara cu scopul de a-si investi banii.

La randul sau, Giselle Bolat, broker Arka Blue, este de parere ca investitorii imobiliari au ajuns sa reprezinta in prezent aproximativ 50% dintre cumparatorii de apartamente. Fata de anul anterior numarul lor a crescut cam cu 5%, dupa cum apreciaza Bogdan Serban.

Ponderea investitorilor in randul cumparatorilor difera de la un segment imobiliar la altul. Daca vorbim de segmentul rezidential, ponderea nu depaseste 50% dar exista un apetit din ce in ce mai mare pentru investitii in terenuri, spatii comerciale si conversii de cladiri, este de parere Dan Bunescu, Senior Real Estate Broker la Espaco Investment.

In ultimii ani, numarul celor ce investesc in imobiliare banii obtinuti din business-urile lor de baza, este din ce in ce mai mare. Influentati si de scaderea dobanzilor la depozitele bancare, acestia isi reorienteaza economiile si profiturile catre investitii imobiliare de diferite tipuri. Dan Bunescu observa ca, in general, bucurestenii cauta sa investeasca in apartamente intre 40 si 80 de mp.

Citeste articolul intreg – www.arenaconstruct.ro

Privacy Preference Center